Amazon’da Satış Yapmaya Nasıl Başlanır?

Amazon’da nasıl satış yapılacağını özetleyen yukarıdan aşağıya bir yaklaşım ele alalım…

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Pazar ve Ürün Araştırması Yapın

Kendi perakende web siteniz de dahil olmak üzere diğer çevrimiçi pazar yerlerinde halihazırda sattığınız ürünleri Amazon’da satacaksanız, pazarda ve ürün araştırmasında zaten sağlıklı bir başlangıç ​​yapmış olursunuz. Bununla birlikte, işiniz bitmedi!

İster yeni bir satıcı olun, ister diğer alanlarda yerleşik bir e-ticaret perakendecisi olun, Amazon’a özel pazar ve ürün araştırması yapmak önemlidir. Alışveriş yapanları e-ticaret sitenize yönlendiren faktörler ve taktikler, Amazon’da başarıya götürecek olanlardan biraz farklı olabilir. Araştırmanızda dikkate almanız gereken birkaç şey:

  • Pazarınızdaki, kategorinizdeki veya nişinizdeki mevcut en çok satanlar nelerdir ve bu listelerden ne öğrenebilirsiniz?
  • Kategorinizdeki en iyi listelerde çok sayıda resim, ayrıntılı ürün bilgisi ve/veya inceleme var mı?
  • Prime nakliye hizmeti sunmak, alanınızda ne kadar önemli görünüyor?
  • Alanınızdaki en çok satanlar ve en çok satanlar için genel düşünce nedir?
  • Benzer ürünler için yapılan incelemeleri okurken, alışveriş yapanların neleri beğendiğini, beğenmediğini, sorun yaşadığını veya satın almadan önce bilmiş olmasını dilediğini not edin.
  • Mümkün olduğunda, Amazon’da satış yapma deneyimleri ve alana diğer platformlardan benzer veya farklı yaklaşma yolları hakkında daha fazla bilgi edinmek için sektörünüzdeki diğer kişilerle iletişime geçin.
Amazon Satis Yapma
Amazon Satis Yapma

İş Planınızı Değerlendirin

Amazon’daki iş planınız, birincil hedeflerinizi belirleyerek başlamalıdır – en başta neden Amazon’da satış yapmak istiyorsunuz? Amazon’da satış yaparak bunu “başarılı” olarak değerlendirmek için ne elde etmek istiyorsunuz veya neye ihtiyacınız var?

Buradan, hedeflerinize bir hiyerarşi atamak faydalı olabilir. Hangi hedeflerin en önemli olduğunu bilmek, kuruluşunuzdaki herkesin ne yapması gerektiğini ve bunu nasıl yapması gerektiğini daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, birincil hedefinizin aldığınız her iş kararında desteklendiğinden emin olmak isteyeceğiniz için kaynak tahsisinde de yardımcı olacaktır. İş planınızı oluştururken göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz bazı şeyler şunlardır:

  • Amazon’daki alanımız neye benziyor? Hepimiz Amazon’da çok fazla rekabet olduğunu biliyoruz, ancak tüm rekabet eşit yaratılmamıştır. MVP’lere karşı mücadele edip etmeyeceğinizi veya bazı stratejik hareketlerle daha hızlı bir şekilde isim yapıp yapamayacağınızı görmek için, alanınızda zaten aktif olan diğer birincil oyuncuları araştırmak için zaman ayırın.
  • Amazon’da ne kadar süre satış yapmayı planlıyoruz? Amazon’da satış yapmak, genel pazarlama stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olduğundan, çoğu markanın aklında bir “bitiş tarihi” yoktur. Bununla birlikte, diğerleri Amazon’u gerekli geçici bir destek için veya kendi sitelerinde artan trafiğe dönüşeceğini umdukları marka bilinirliğini artırmak için kullanıyor. Birçok pazarlama stratejisi uzun vadeli olduğundan ve farklı optimizasyon yöntemleri ile reklam girişimleri, farklı zaman çizelgelerinde en fazla başarıyı elde ettiğinden, Amazon’da satış yapmanın sadece bir kaçamak mı yoksa devam eden bir ilişki için mi çalıştığınızı belirlemek önemlidir.
  • Amazon’da satış yapmak için ne kadar zaman ve para yatırmaya hazırız? Dahili projeler ve tam dönüşüm hunisi reklamcılık seçenekleriyle dolu sağlam bir pazarlama stratejisi oluşturmak için zaman harcamadan önce, sizin veya işletmenizin ne kadar harcamaya istekli olduğuna dair sağlam bir anlayışa sahip olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, yap ya da boz olarak değerlendireceğiniz herhangi bir durum olup olmadığını da göz önünde bulundurun ve bunları hesaba katın.
Önerilen İçerik :   E-Ticaret ile Stoksuz-Sermayesiz Para Kazanma Rehberi

Güvenilir Tedarikçiler Bulun

Halihazırda stokları olmayan tamamen yeni ürünler satacaksanız, güvenilir tedarikçileri araştırmaya zaman ayırmanız gerekir. Bu, internet aracılığıyla veya ticari fuarlar aracılığıyla bağlantı kurmak gibi şahsen yapılabilir. İyi bir uyum belirlenirken en önemli hususlar şunları içerir:

  • Sundukları ürünlerin kalitesi. Görünüm ve hissi kişisel olarak değerlendirebilmek için satın almayı planladığınız her üründen bir numune talep ettiğinizden emin olun.
  • Ürün başına fiyat ve minimum (veya maksimum) sipariş miktarı varsa
  • Aramalara veya e-postalara ne kadar hızlı geri döndükleri ve onlarla iletişim kurmanız için size sağlanan kaç yol dahil olmak üzere tedarikçiye ulaşmanın ne kadar kolay olduğu
  • Ayak uydurabilecekleri sipariş hacmi. Tıpkı perakendeciler gibi, tedarikçiler de her boyutta ve kapasitede gelir ve bazıları diğerlerinden çok daha yüksek çıktı için donanımlı olacaktır. Bu, yalnızca tedarikçinin büyüklüğüne göre değil, diğer faktörlerin yanı sıra malların türüne göre de değişebilir. Örneğin, bir tedarikçi çorapları ve mumları hızlı bir şekilde yeniden stoklayabilir, ancak daha fazla zamana ihtiyaç duyacak veya daha az sayıda el örgüsü kazaklara sahip olacak ve bunların üretilmesi daha uzun sürecektir.
  • Ne kadar hızlı gönderebilecekleri ve gönderilerinin nereden geldiği. Gönderilerin nereden geldiğini bilmek, sipariş tarihinden itibaren ne kadar sürede varacakları ve teslimatlarını etkileyebilecek mevcut koşullar / tedarik zinciri sorunları hakkında size daha iyi bir fikir verecektir.

Amazon Satıcı Hesabınızı Oluşturun

Başlamak için “Amazon’da Satış” sayfasını ziyaret edin ve “Kaydolun” balonunu tıklayın. Kayda başlamak için ihtiyacınız olacak bazı şeyler şunlardır: uluslararası olarak tahsil edilebilecek bir kredi kartı; yönlendirme ve hesap numaralarınız dahil olmak üzere bankacılık bilgileri; vergi kimlik bilgileri.

Düzenli bir Amazon müşterisiyseniz, gelen kutunuzda onlardan yüzlerce e-posta almış olma ihtimaliniz yüksektir. Kişisel ve işle ilgili Amazon e-postalarınızı ayrı tutmanıza yardımcı olması için, işletmeniz için kişisel Amazon Prime hesabınıza zaten bağlı olandan farklı bir e-posta adresi kullanmanızı öneririz. Halihazırda ayrı bir hesabınız yoksa Seller Central’da oturum açmadan önce Gmail’de bir hesap oluşturmayı düşünün. Açtığınız her Seller Central hesabının benzersiz bir e-posta gerektireceğini unutmayın. Bir oturum açmaya karar verdiğinizde Amazon, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç ek adımı doldurmanızı isteyecektir:

  • Satıcı Sözleşmesi / Bilgileri: İşletmenizin adına ve adresine, cep telefonu veya telefon numarasına, ücretli kredi kartına ve geçerli banka hesabına ve vergi bilgilerinize ihtiyacınız olacaktır.
  • Faturalama / Depozito: Burası, Profesyonel Satıcı planınıza ve ücretlerinize karar vereceğiniz yerdir
  • Vergi Bilgileri: Burada şahıs şirketi mi yoksa işletme mi olduğunuzu seçeceksiniz. En büyük fark? Tek mal sahipleri/şahıslar, vergi kimlik numarası olarak İşveren Kimlik Numarası yerine Sosyal Güvenlik Numaralarını kullanırlar.
  • Ürün Bilgileri: Amazon, ürünleriniz hakkında size çeşitli sorular soracaktır: UPC kodları; kendi ürünlerinizi üretiyorsanız; pazarda kaç tane ürün listelemek istersiniz. Amazon’un halihazırda kendi pazar yerindeki farklı ASIN’lere atanan UPC kodlarını GS1 veritabanıyla karşılaştırdığını unutmayın. Bu, orijinal GS1 UPC kodlarına sahip olmayan herhangi bir satıcının, Amazon’un takdirine bağlı olarak liste kayıtlarının kaldırılması riskiyle karşı karşıya olduğu anlamına gelir.
Önerilen İçerik :   Amazonda Satış Yaparak Para Kazanma Rehberi

Bu adımları tamamladığınızda stok, fiyatlandırma, siparişler, reklamlar, raporlar ve performans yönetimi için çeşitli sekmeler içeren Seller Central kontrol panelinize resmi olarak hoş geldiniz. Pazaryeri’nin işletmenizden haberdar olması için ürünlerinizi listelemeyi ve “Satıcı Hakkında” bölümünü doldurmayı unutmayın. Şirket logonuzu, SSS’leri ve gizlilik politikanızı da ekleyebilirsiniz.

Mağazanıza Ürün Ekleyin

Eklediğiniz ürünün aynısı Amazon’da zaten mevcutsa ürününüzü mevcut liste kaydını kullanarak eklersiniz. Bu, tek satıcısı olduğunuz yepyeni bir ürün olacaksa, yeni bir liste oluşturarak başlayacaksınız.

Aşağıda, Amazon’da Satılan Ürünlerin Reklamına İlişkin En İyi Uygulamalar kapsamında, başlığınızı en iyi şekilde nasıl yapılandıracağınız ve optimum keşfedilebilirlik için anahtar kelime açısından zengin açıklamaları nasıl kullanacağınız da dahil olmak üzere ürün ayrıntısı sayfalarınızı nasıl tamamen optimize edeceğinizi keşfediyoruz. Ürün eklemeye başlamak için ihtiyaç duyacağınız bazı temel liste bilgileri şunları içerir:

  • Ürün tanımlayıcısı (GTIN, UPC, ISBN veya EAN)
  • Ürün markası, adı ve kategorisi
  • Ürün açıklaması detayları ve resimleri
  • Öğe SKU’su (stok tutma birimi)
  • Ürün fiyatı ve mevcut miktar
  • Nakliye seçenekleri
  • Ürün durumu (ör. yeni veya yenilenmiş)

Stok Yönetim Süreçlerini Oluşturun

Alışveriş yapanları liste kayıtlarınıza çekmek için Amazon’da doğru olan her şeyi yapıyor olabilirsiniz, ancak ürünleriniz stokta yoksa potansiyel satışlarınızın %100’ünü kaybedersiniz. Etkili stok yönetimi, özellikle bir Amazon satıcısıysanız, her zamankinden daha önemlidir. Son yıllarda Amazon, yavaş hareket eden stok için aylık uzun vadeli depolama ücretlerini uygulamaya koydu, FBA ücretlerini artırdı ve yeni Stok Performans Endeksi (IPI) metriğini başlattı.

Seller Central’da bulunan temel stok yönetimi özelliklerinde de iyileştirmeler yapılmıştır. Bu değişikliklerin ortak noktası, Amazon satıcılarının stokları daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olma misyonudur. Bununla birlikte, bazı satıcılar Amazon stokları yönetirken özel zorluklarla karşılaşırlar; özellikle de kendi kendilerini gerçekleştiriyorlarsa (FBA’dan yararlanmıyorlarsa). Bu sizin için doğruysa, bir Amazon stok yönetimi aracına yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Önerilen İçerik :    Pazaryeri Entegrasyonlarının İşletmeler İçin Stratejik Avantajları

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir