YouTube’daki içerik oluşturucuların para kazanmaya başlamak veya işi kazançlı bir yan koşuşturmaya dönüştürmek için yüz binlerce aboneye ihtiyacı yok.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Youtube ‘dan Para Kazanılır mı?
Doğrudan YouTube’dan para kazanmaya başlamak için bir içerik oluşturucunun YouTube İş Ortağı Programı üyesi olması gerekir. Başvurmak için içerik oluşturucuların son bir yılda en az 1.000 aboneye ve 4.000 saat izlenmeye sahip olması gerekir. Kabul edildikten sonra içerik oluşturucular, Google’ın AdSense programı, abonelikleri ve kanal üyelikleri aracılığıyla filtrelenen reklamlar aracılığıyla kanallarından para kazanmaya başlayabilir. İçerik oluşturucuların doğrudan YouTube’dan para kazanmasının en yaygın yolu,
Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?
Google tarafından yerleştirilen reklamlardır. YouTube videonuza ekleyebileceğiniz farklı reklam türlerinden bazıları şunlardır:
- Görüntülü reklamlar, videonuzun sağ üst tarafında, video önerileri listesinin üzerinde görünür.
- Yer paylaşımlı reklamlar, videonuzun alt kısmında bir şerit olarak görünür.
- Bumper reklamlar, bir izleyicinin videonuzdan önce izlemesi gereken, atlanamayan reklamlardır. Bu reklamlar 6 saniye veya daha kısa sürer.
- Sponsorlu kartlar, ilgili video içeriğini videonuzun sağ tarafında gösterir.
- Videonun ortasında gösterilen reklamlar, 10 dakikadan uzun videolara yerleştirilebilir. Hem atlanabilir hem de atlanamayan reklamlar olabilirler. İçerik oluşturucu, videonun ortasında gösterilen reklamların YouTube tarafından otomatik olarak oluşturulmasını mı yoksa manuel olarak mı yerleştirilmesini istediğine karar verebilir.
Bu reklamlar para kazanmaya başladığında, içerik oluşturucu, en az 100 $ kazandıktan sonra YouTube’dan bir posta çeki alacak.
Youtube Fenomenleri Ne Kadar Para Kazanıyor?
Reklam verenler her 1.000 reklam görüntülemesi için YouTube’a belirli bir oran (BGBM) öderler. Ardından YouTube %45’i alır ve gerisini içerik oluşturucu alır. YouTube’un merkezi para kazanma metriği, bir içerik oluşturucunun YouTube kesintisinden sonra her 1.000 görüntüleme başına ne kadar gelir elde ettiğini gösteren bin başına gelir (RPM) olarak adlandırılır. Kişisel finans veya kripto para birimi gibi bazı konular, kazançlı bir kitleyi çekerek bir içerik oluşturucunun reklam oranını artırabilir.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?