Çok Para Kazanmanın Yeni Yolu!

Ek iş arayanlar için son zamanlarda popülaritesi artan koltuk yıkama işinden bahsedeceğiz. İşte koltuk yıkama işi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Son zamanlarda yeni bir sektöre adım atmak isteyenler ve ek iş arayanlar hem basit hem de bir o kadar da kazançlı bir iş olan “koltuk yıkamacılığı” hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Koltuk yıkamacılığının bu kadar ilgi görmesi sebebiyle bizler de bazı detayları ele almak istedik.

turuncu koltuk takimi koltuk takimlari 2022 56555
turuncu koltuk takimi koltuk takimlari 2022 56555

“Ek iş olarak başlayacağınız bu iş ana işiniz olabilir.”

Evet yanlış duymadınız. Ek iş olarak atacağınız bu adım belki de kalıcı işinizin bir başlangıcı olabilir.

Günümüz yaşam standartlarında, insanlar ev ve ofis temizliği konusunda pek vakit ayıramamaktadır. Bunun için de temizlik firmalarından destek talep etmektedirler. Ancak koltuk takımı, kanepe takımı, köşe takımı gibi oturma gruplarının temizliğinin hassas olması nedeniyle koltuk yıkama firmaları da yoğun rağbet görmektedir. Bu da bizlere yeni bir sektörün kapılarını araladığını göstermektedir.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Koltuk Yıkama İşinin Maliyeti Nedir?

Koltuk yıkama, halı yıkamacılığı kadar zor bir iş olmadığı gibi maliyetli bir iş de değildir. Çünkü koltuk yıkamacılığı yerinde yapılan bir iştir. Bu sektörün en büyük avantajı; oturma grubunun bulunduğu alandaki suyun ve elektriğin kullanılabilir olmasıdır. Yani koltuk yıkama sektörünün maliyeti çok azdır. Sadece koltuk yıkama ekipmanlarına ve döşeme kumaşların temizlenmesini sağlayan deterjanlara ihtiyacınız olacaktır. Bunlar da işinizin sabit maliyetlerini oluşturacaktır.

Koltuk yıkama sektörüne adım adım atmak için ihtiyacınız olan makinelerden de bahsetmemiz gerekirse bunları da şu şekilde sıralayabiliriz.

1.Koltuk yıkama makinesi

2.Buharlı koltuk yıkama makinesi

Bu iki ekipmana sahip olarak iş sektörüne adım atabilirsiniz. Eğer ek olarak halı yıkamacılığı da yapmak istiyorsanız, halı yıkama makinesi de satın alabilirsiniz.

Önerilen İçerik :   Sektör Lideri Çağrı Merkezi Yazılımı: Taa Call Solution

Koltuk Yıkama İşi Nasıl Yapılır?

  • Makine Tercihi

Sektöre adım atmadan önce işinizin demirbaşı olan koltuk yıkama makinesini satın almalısınız. Burada koltuk takimi kumaşı ne olursa olsun; kumaşa asla zarar vermeyen makineyi satın almanız önemlidir. Eğer koltuk yıkama makinesinin maliyetinden kaçınırsanız, temizliğini yapacağınız ürünlerin zarar görmesine neden olabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşamamak adına makineye ödeyeceğiniz paradan kaçmamaya özen göstermelisiniz.

  • Deterjan Seçimi

Koltuk yıkama makinesini satın aldınız. Ancak temizliğini yapacağınız mobilyaların hem tertemiz olması hem de mis gibi kokması için deterjan çeşitlerine de ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Bu konuda da maliyetten kaçamamalısınız. Çünkü her koltuk kumaşı için farklı deterjanların kullanılması gerekiyor.

  • Müşteri Portföyünün Oluşturulması

Yeni bir sektöre adım atarken müşteri portföyünüzü oluşturmanız tek hedefi olmalı. Müşteri portföyünüz şekillenmeye başladığında gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Müşteri portföyünüzü oluşturabilmeniz için şu üç gruba ihtiyacınız olacaktır:

1.Evde koltuk temizletmek isteyenler

2.Ofis ve işyerinde koltuk temizletmek isteyenler

3.Araç koltuklarını temizletmek isteyenler

Ayrıca bu grupların dışında birçok iş alanı alternatifleri de bulunmaktadır. Bu tamamıyla sizin sektörde bırakacağınız ize bağlıdır.

Koltuk yıkamacılığı iş sektörüyle alakalı bilgileri toparlayacak olursak; part time iş olarak başlayacağınız bu sektörün iyi bir iş fırsatı olduğunu göreceksiniz. Gerek maliyetinin gerekse sermayesinin az olması, kısa zamanda kâr elde etmenizi sağlayacaktır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir