Vizyon Örnekleri

Bir vizyon ifadesi istek uyandırır ve markanızın gelecek ve dünya üzerindeki potansiyel etkisi için planını veya “vizyonunu” ifade eder. Genellikle bir markanın gelecekteki hedefleri için bir rehber görevi görürler ve müşterilerin ve çalışanların neden uzun vadede ortalıkta dolanmaları gerektiğini açıklarlar.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

İyi Bir Vizyon Beyanı Yapan Nedir?

İyi bir vizyon ifadesi cesur ve iddialı olmalıdır. Şirketinizin gelecekte ne olmaya çalıştığına dair ilham verici, büyük resim beyanları olmaları amaçlanıyor. Müşterilere şirketinizin gidişatına bir göz atma fırsatı verirler ve markanızın geleceğine de inandıkları için desteklerini vizyonunuzla aynı hizaya getirmelerine izin vererek müşteri sadakati oluştururlar.

Vizyon Ornegi
Vizyon Ornegi

Bir Vizyon İfadesinin 3 Bölümü Nedir?

Şirket vizyonunuz, şirketin misyonuyla aynı hizaya gelirken ilham verici olmalıdır. Bir vizyon ifadesi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

  • İstekli ve Hırslı: İşletmenizin gerçekleştirmesini istediğiniz şey için yüce bir bakış açısına sahip misiniz? İşte koyacağınız yer. Vizyon beyanınız istek uyandırmalı ve işletmenizin gelecekte nasıl büyüyeceğini göstermelidir.
  • Pratik ve Ulaşılabilir: İfadeniz iddialı olsa da imkansız olmamalıdır. Hem zorlayıcı hem de pratik bir hedef belirleyin.
  • Genel: Vizyonunuz, markanızın tüm genel hedeflerini kapsayacak kadar geniş olmalıdır. Bunu, misyon beyanınız ve şirket hedefleriniz için bir şemsiye olarak düşünün.

Hem misyon hem de vizyon beyanları, kuruluşun var olma nedenini ve çalışanlar, ortaklar, yönetim kurulu üyeleri, tüketiciler ve hissedarlar gibi iç ve dış kitleler için görünümünü tanımlamak için genellikle tek bir kapsamlı “misyon beyanında” birleştirilir. Misyon ve vizyon ifadeleri arasındaki fark, hizmet ettikleri amaca bağlıdır.

Misyon Bildirimi ve Vizyon Bildirimi

Bir misyon beyanı, şirketin neyi başarmak istediğini, kimi desteklemek istediğini ve onları neden desteklemek istediğini netleştirir. Öte yandan, bir vizyon ifadesi, şirketin hizmetlerinin bir sonucu olarak şirketin bir topluluğun veya dünyanın nerede olmasını istediğini açıklar. Bu nedenle, bir misyon beyanı, şirketin vizyon beyanı için bir yol haritasıdır.

Önerilen İçerik :   KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Misyon ifadesi, bir markanın veya şirketin ne yapmak istediğini belirten gerçek bir alıntıdır. Bu, halkın sağladığı ürün ve hizmeti, kimin için yaptığını ve neden yaptığını bilmesini sağlar. Vizyon beyanı, geleceğe bakan ve misyon beyanı aracılığıyla neyi başarmayı umduğunu söyleyen bir markadır. Bu, markanın tüketicinin gözünde ne olabileceğine ve uzun ömürde getireceği değere bir bakış olduğu için daha kavramsaldır. Özetle, bir misyon ve vizyon beyanı arasındaki temel farklar şunlardır:

  • Misyon ifadeleri, bir şirketin hizmet ettiği mevcut amacı tanımlar. Şirketin işlevi, hedef kitlesi ve temel teklifleri, bir misyon beyanında sıklıkla bahsedilen unsurlardır.
  • Vizyon ifadeleri, bir şirketin geleceğine veya kapsayıcı vizyonunun ne olduğuna bir bakıştır. Misyon bildirimindeki aynı unsurlar bir vizyon ifadesine dahil edilebilir, ancak bunlar gelecek zamanda açıklanacaktır.
  • Artık ne olduklarını bildiğimize göre, farklı sektörlerden her birinin bazı yararlı örneklerine bakalım.

Marka Değerlerinden İlham Alın

Marka değerleri, müşteri sadakatinde düşündüğünüzden çok daha önemli bir rol oynamaktadır. İşletmenizin hedef kitlesini anladığını ve onlara duygusal düzeyde hitap edebildiğini göstermek, bir müşterinin bir sonraki satın alma işlemi için karar noktası olabilir. Bu gönderide, işletmeniz için ilham verici vizyon ve misyon beyanlarınız hakkında beyin fırtınası yapmanıza yardımcı olabilecek bazı içgörüler bulduğunuzu umarız.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir