Özel Entegratör

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından izin verilen ve elektronik ortamda çeşitli muhasebe süreçlerinin yürütülmesine imkan sağlayarak kullanılabilen uygulamalardan biri olan özel entegratör E-Fatura ve E-Defter mükellefiyetlerinin çoğalması ile birlikte son derece yaygın hale gelmiştir.

EDM Bilişim, mükellefler adına E-Arşiv, E-Fatura, E-Defter, E-Bilet gibi elektronik ortam kayıtlarının oluşturulmasını sağlayarak zaman ve arşivleme sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Özel entegratörler sayesinde kurumlar ve EDM Bilişimin geliştirdiği uygulamalarla bu hizmeti alırlar. Özel entegratörler, birçok işlemin yapılmasını sağlar. Bunlar:

  • Kayıtların tamamını GİB’te yer alan rehbere göre oluşturup gönderimini yapar.
  • Mükellefin mali mührüne gerek olmaksızın kendi mührü ya da imza cihazıyla gönderir.
  • 7/24 erişim imkanı olan ve çalışır durumda olan bir sisteme sahiptir.
  • Sunduğu web portalı sayesinde kayıtlara ulaşılmasını sağlar.
  • Sunucu ve veritabanı maliyetlerine sahiptir.
  • ERP programları ile otomatik entegrasyon sağlar.
  • Mobilden erişim sağlanabilir.

EDM Bilişim yazılım sistemleri sayesinde muhasebe süreçlerinin tamamının sorunsuz ve başarılı şekilde ilerlemesini sağlar. Bu sayede manuel olarak yapılan işlerin de süresi azalır. Aynı zamanda insan hatası ile ortaya çıkan hataların olasılığını da azaltır. Geçmişe dönebilme, eski faturaları görüntüleyebilme gibi imkânlar sunması sayesinde de oldukça popüler olarak tercih edilir ve fayda sağlar.

E-Belge

Fiziksel olarak düzenlenen belgelerin yerini elektronik belgeler almıştır. Yalnızca düzenlenmesi değil, gönderimi, arşivlenmesi, paylaşılması gibi her türlü sürecin elektronik ortamda gerçekleştiği belgelerdir. Dijital ortamda düzenlenen belgelerin ayrıca arşivlenmesi ve depolanması gerekmez. Bu da hem iş yükünün azalması hem de süreçlerin daha hızlı yürümesi açısından önemli bir fayda sağlar.

EDM Bilişim sayesinde ihtiyaç duyulan belgelere de anında erişim imkânı sağlanır. Her anlamda kısa sürede ve hızlı bir şekilde süreçlerin ilerlemesi sağlanır. E-belgelere, e-fatura, e-arşiv, e-serbest meslek makbuzu, e-irsaliye, e-defter, e-bilet örnek verilebilir. E-belgeler farklı sektörlerde ve iş alanlarında kullanılan belgelerdir.

Önerilen İçerik :   Pay-Per-Click (PPC) Nedir? Kapsamlı PPC Rehberi

EDM Bilişimin yazılımları sayesinde zaman ve yer açısından da çeşitli avantajlar gerçek ve tüzel kişiliklere sağlanmaktadır. Normal fatura düzenleme, depolama, imza süreci ve bunun gibi konularda ciddi avantaj sağlar. Bununla beraber bazı pazaryerine entegre edilerek faturaların otomatik kesilmesi bile sağlanabilmektedir. Basım, belgeleme ve depolama gibi konularda maddi açıdan da avantaj elde edilmesini sağlar.

Bunlara ek olarak sağladıkları hızlı süreç sayesinde tüm işlemlerin daha kısa sürede halledilmesini sağlar. E-belge uygulamaları kağıt kullanımını ciddi derecede azalttığı için çevre dostu bir uygulama da sağlar. Firma muhasebe süreçlerinde sık sık geçmişe dönük faturalara ihtiyaç duyulabilir.

E-belge düzenlenirken fatura ya da belgenin şartlara uygun şekilde yapılması gerekir. Mevzuata uygun olarak hazırlanmayan belgelerin ve hiç oluşturulmamış belgelerin belirli cezaları vardır. EDM Bilişim entegratörleri sayesinde bu hataların yapılmasına da bir nevi engel olmuş olur. Aynı zamanda e-belge kullanımına mükellef olan firmaların, e-fatura kullanmaması da cezai yaptırımlara maruz kalınmasına sebep olabilir. E-Belgelerin üzerinde zorunlu olarak bulunması gereken bilgiler girilerek düzenlenmelidir.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir